Accident la Cacica. Două persoane rănite după ce o mașină s-a trântit într-un gard din beton

Accident la Cacica. Două persoane rănite după ce o mașină s-a trântit într-un gard din beton
La data de 22 septembrie 2024, la ora 07:13, lucrătorii Compartimentului Rutier Gura Humorului au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că pe DN 2E, în localitatea Cacica, județul Suceava, s-a produs un accident rutier cu două victime.

Din primele verificări s-a constatat că în jurul ora 07:00 Dumitru S., de 62 de ani, din comuna Comănești, județul Suceava, a condus autoturismul Renault Koleos pe DN 2E, în localitatea Cacica, având direcţia de deplasare dinspre Păltinoasa către centrul localității Cacica, și la intersecția cu DC 17, din cauză că nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă spre dreapta a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și a lovit temelia gardului unei locuințe.

În urma impactului a rezultat avarierea autovehiculului și vătămarea corporală a conducătorului auto care a fost transportat cu ambulanța la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgențe „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde, în urma consultului medical i s-a stabilit diagnosticul „traumatism toraco-abdominal, traumatism cot stâng și traumatism șold stâng”, și a lui Viorel S., de 51 de ani, din comuna Comănești, pasager pe scaunul dreapta față care a fost transportat cu ambulanța la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgențe „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde, în urma consultului medical i s-a stabilit diagnosticul „traumatism toraco-abdominal, traumatism pelvis, traumatism pumn bilateral și traumatism coapsă stângă”.
{inAds}

Conducătorul autoturismului nu a putut fi testat cu aparatul etilometru la locul accidentului întrucât starea de sănătate nu a permis acest fapt, astfel că s-a procedat la testarea sa cu aparatul etilotest de către lucrătorii Poliției municipiului Suceava - Biroul Rutier, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat faptul că vinovat de producerea accidentului rutier este conducătorul auto, care nu a adaptat viteza de deplasare la pătrunderea într-o curbă spre dreapta.

Conducătorul auto și pasagerul purtau centurile de siguranţă în momentul producerii accidentului rutier.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Mai nouă Mai veche