Accident mortal în pădure, la Panaci. Un arbore s-a prăbușit peste un drujbist

Accident mortal în pădure, la Panaci. Un arbore s-a prăbușit peste un drujbist
Miercuri, 11 septembrie 2024, la ora 10:05, Poliția orașului Broșteni a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că un arbore a căzut peste un muncitor.

Din primele verificări, s-a stabilit că în jurul orei 10:00 Dumitru P., după ce a fasonat un arbore, specia molid, a fost surprins și accidentat de către trunchiul acestuia, care s-a rotit în cădere. Victima a rămas inconștientă și nu a răspuns la manevrele de resuscitare aplicate de către echipajul medical, fiind declarat decesul la fața locului.

Totodată, s-a stabilit faptul că bărbatul era angajat cu forme legale al unei societăți comerciale care are ca obiect de activitatea exploatarea forestieră și lucrări de tăiere de arbori în parcela de teren împădurit proprietatea Loredanei O., administrată legal de către Ocolul Silvic Broșteni. Lucrările derulate de către societatea comercială erau efectuate în baza autorizației de exploatare emisă de către Ocolul Silvic Broșteni.
{inAds}

De asemenea, s-a stabilit faptul că locul producerii accidentului se află pe raza teritorială a comunei Panaci, cercetările urmând să fie continuate de către lucrătorii din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei – Postul de Poliție al comunei Panaci.

A fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunilor de „uciderea din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”.

A fost informat ITM Suceava în vederea desemnării unui reprezentant pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

Cadavrul a fost depus la morga Spitalului Municipal Vatra Dornei pentru efectuarea autopsiei medico-legale.
Mai nouă Mai veche