Accidentul mortal de la Vadu Moldovei a fost provocat de un șofer de camion care a derapat pe carosabilul umed. Victima este cunoscutul pilot de off-road Andrei Piedmonte

Joi, 12 septembrie 2024, în jurul orei 12:30, Constantin Mădălin Chiper, în timp ce conducea autoutilitara Man pe DN2 / E85, pe raza comunei Vadu Moldovei, județul Suceava, pe direcția Vadu Moldovei-Drăgușeni, a frânat brusc, carosabilul fiind umed a intrat în derapaj și a pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune frontală cu autoturismul Volvo condus de Andrei Constantin Piedemonte.

În urma producerii accidentului a rezultat decesul lui Andrei Constantin Piedemonte, din București, cunoscut pilot de off-road, și vătămarea corporală a două pasagere din autoturismul Volvo, ambele din București, care au fost transportate cu ambulanța la Spitalul Municipal Fălticeni.

Una dintre pasagere a fost diagnosticată cu „traumatism cranio-cerebral, traumatism abdominal”, iar cealaltă a primit diagnosticul „policontuzionată accident rutier”.
{inAds}

Șoferul autoutilitarei a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, ulterior fiind condus la unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice de sânge. 

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, urmând a se stabili toate circumstanțele producerii evenimentului rutier și a se dispune procedural prin unitatea de parchet competentă.

VIDEO: 

Mai nouă Mai veche