Bătrân înșelat prin metoda șmen la o tranzacție cu 500 de Euro, în zona pieței din Gura Humorului

Bătrân înșelat prin metoda șmen la o tranzacție cu 500 de Euro, în zona pieței din Gura Humorului
Marți, 17 septembrie 2024, în jurul orei 09:00, Poliția orașului Gura Humorului a fost sesizată de Gheorghe C., de 78 de ani, din satul Capu Codrului, comuna Păltinoasa, că a fost victima unei infracțiuni de înșelăciune de tip „Șmen” constând în aceea că în jurul orelor 08:30 a fost înșelat prin faptul că în timp ce era în zona unei case de schimb valutar situată în apropierea Pieței Agroalimentare din orașul Gura Humorului a fost abordat de o persoană de sex masculin care l-a condus la o altă persoană de sex masculin cu care reclamantul a făcut schimbul de 500 de euro pentru suma de 2.500 de lei, însă persoana în cauză i-a înmânat doar suma de 1200 de lei, aspect sesizat de persoana vătămată după ce persoana în cauză a plecat.

La nivelul Poliției orașului Gura Humorului au fost constituite echipe operative în vederea identificării autorilor, ocazie cu care s-a procedat la oprirea unui autoturism Seat Alhambra cu care se deplasau suspecții.

În interiorul autoturismului au fost identificați Marcel Draga, de 49 de ani, persoana care l-a condus pe reclamant la Constantin Ovidiu Cârmâz, de 48 de ani, ambii din municipiul Roman, județul Neamț, persoana cu care victima a efectuat schimbul.
{inAds}

În urma conducerii la sediul Poliției orașului Gura Humorului, persoanele în cauză au fost recunoscute de persoana vătămată după fizionomie și vestimentație ca fiind persoanele de care a fost înșelat.

Ulterior, s-a procedat la efectuarea în controlului corporal, iar asupra lui Constantin Ovidiu Cârmâz a fost identificată suma de 500 de euro în 10 bacnote de 50 de euro, sumă care i-a fost oferită de către reclamant în urma înțelegerii acestora.

Polițiștii au dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de înșelăciune și complicitate la infracțiunea de înșelăciune.

De asemenea, a fost dispusă măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore față de suspectul Constantin Ovidiu Cârmâz, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.
Mai nouă Mai veche