Beat și fără permis a furat o mașină și s-a trântit în șanțul din fața școlii din Fetești. Dosar penal pentru trei infracțiuni întocmit de polițiști

Beat și fără permis a furat o mașină și s-a trântit în șanțul din fața școlii din Fetești. Dosar penal pentru trei infracțiuni întocmit de polițiști
Sâmbătă, 28 septembrie 2024, la ora 17:26, Secția de Poliție Rurală Adâncata a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că în apropierea școlii din localitatea Fetești, comuna Adâncata, s-a produs un accident rutier, conducătorul auto fiiind sub influența băuturilor alcoolice și neavând permis de conducere.

Cu ocazia deplasării la fața locului, a fost identificat conducătorul auto și autoturismul implicat în evenimentul rutier, care se afla avariat într-un șanț din localitatea Fetești, comuna Adâncata.

Conducător auto a fost identificat Ionuț B., de 22 de ani, din comuna Siminicea, care a precizat că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie. Cu privire la documentele autoturismului, acesta a precizat faptul că nu le deține asupra sa, autoturismul fiind al unui prieten de-al său din satul Fetești, comuna Adâncata.
{inAds}  

La fața locului a fost identificat și Marcel A., fiul proprietarului autoturismului, care a precizat faptul că autoturismul implicat în evenimentul rutier se afla în curtea imobilului său și că acesta a fost sustras de Ionuț B. în timp ce proprietarii nu se aflau la domiciliu, cheile autoturismului aflându-se în contact.

La fața locului s-a deplasat un echipaj medical din cadrul UPU Suceava, care i-a acordat îngrijiri medicale conducătorului auto, acesta refuzând transportul la o unitate spitalicească în vederea efectuării unui consul de specialitate.

Până la sosirea echipajului medical, întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la UPU din cadrul Spitalului Județean Suceava pentru a i se recolta două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În urma efectuării verificărilor în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că autoturismul Volkswagen nu deține poliță RCA valabilă și că ITP este expirat din data de 30 august 2024. Totodată, s-a constatat faptul că Ionuț B. nu deține permis de conducere pentru nicio categorie.

A fost întocmit dosar penal privind infracţiunile de „conducere sub inflența alcoolului”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „furtul în scop de folosință”.
Mai nouă Mai veche