Buletin de presă, 15 septembrie 2024 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 15 septembrie 2024 - IPJ Suceava
Peste 50 de sancțiuni contravenționale aplicate de către polițiștii din Vatra Dornei în cadrul unei razii

La data de de 14.09.2024, între orele 06.00-12.00, Poliţia Municipiului Vatra Dornei a organizat şi executat o acțiune cu efective mărite, angrenând efective din cadrul subunităţii, a Secţiei 15 de Poliţie Rurală Vatra Dornei, a posturilor de poliţie comunale arondate și a Detașamentului de Jandarmi Vatra Dornei.
În cadrul raziei organizate au fost aplicate 53 de sancţiuni contravenționale în valoare de 27.410 lei.
De asemenea, au fost legitimate 137 de persoane și au fost controlate 105 autovehicule controlate.
Au fost testați cu aparatele de detectare a consumului de alcool și substanțe interzise 41 de conducători auto și a fost reținut un certificat de înmatriculare.


Evenimente rutiere cercetate de către polițiști

La data de 14.09.2024, în jurul orei 16:00 polițiștii din cadrul SPR 9 Șcheia au fost sesizați prin SNUAU 112 de către o femeie cu privire la faptul că fiul ei a căzut de pe bicicletă și acuză dureri la nivelul piciorului.
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că la data de 14.09.2024, în jurul orei 15:45, în timp ce un minor se deplasa cu bicicleta pe drumul public din fața locuinței sale, de pe raza comunei Șcheia, jud. Suceava s-a dezechilibrat, a căzut și s-a lovit la nivelul piciorului drept.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă” faptă prev. de art. 196 alin. (1), din Codul penal.


La data de 14.09.2024, ora 15:49, Poliția Mun. Fălticeni a fost sesizată de către CPU din cadrul Spitalului Mun Fălticeni cu privire la faptul că la unitatea medicală s-a prezentat o victimă a unui accident rutier.
La data de 14.09.2024, în jurul orei 15:05, un bărbat din com Mălini, jud. Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Cornu Luncii, jud Suceava, a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de către un bărbat din com Slatina.
În urma impactului, inițial nu au fost înregistrate victime, ci doar pagube materiale, cei doi conducători auto procedând la încheierea unui formular de înțelegere amiabilă.
În jurul orelor 15:45, la Unitatea Primiri Ugențe din cadrul Spitalului Mun Fălticeni s-a prezentat o pasageră dintr-un autoturism, care acuza dureri la membrul superior drept ca urmare a accidentului rutier.
Ambii conducători auto implicați în accidentul rutier au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196 alin 2 - 3 C.P.


Dosar penal la regimul rutier întocmit de către polițiști

La data de 14.09.2024, în jurul orei 12:45, polițiștii din cadrul Seției 10 P.R. Gura Humorului, județul Suceava au fost sesizați prin SNUAU 112, cu privire la faptul că s-a produs un eveniment rutier.
În baza sesizării, la fața locului s-au deplasat lucrătorii planificați în serviciu, fiind identificat
un autoturism care prezenta avarii, iar lângă acest autoturism a fost identificat un bărbat domiciliat în sat Zaharești, comuna Stroiești, județul Suceava, persoană care prezenta leziuni ușoare în zona capului. Bărbatul a precizat faptul că el a condus autoturismul mai sus menționat, pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.
Procedându-se la verificarea conducătorului auto în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie.
Întrucât conducătorul auto prezenta leziuni ușoare a fost solicitat un echipaj de ambulanță, care s-a prezentat la fața locului, șoferul fiind examinat medical și refuzând să fie transportat la Spitalul orășenesc Gura Humorului, județul Suceava.
La fața locului s-au deplasat lucrători de poliție din cadrul Poliției oraș Gura Humorului-Compartimentul rutier care au testat conducătorul auto cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la Spitalul orășenesc Gura Humorului, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prev. și ped. de art. 335 alin. 1 din Cod Penal și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prev. și ped. de art. 336, alin. (1), din Cod Penal, cauza urmând a se soluţiona procedural prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.
Mai nouă Mai veche