Buletin de presă, 18 septembrie 2024 - IPJ Suceava

Poliție Obcini
Sancțiuni în valoare de 19.000 lei aplicate de polițiștii din Rădăuți pentru acte de tulburare a liniștii publice și încălcarea Legii nr. 61/1991 modificată

La data de 17.09.2025, un echipaj din cadrul Poliției mun.Rădăuți, afându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu a oprit un autovehicul pe str.Piața Unirii din Mun. Rădăuți.
În timp ce efectuau controlulvehiculului respectiv, de cei doi polițiști din cadrul echipajului s-au apropiat (pedestru) doi cetățeni aflați vizibil sub influența băuturilor alcoolice și au început să adreseze injurii membrilor patrulei de poliție.
Celor doi li s-a cerut să se legitimeze, dar aceștia au refuzat, iar în momentul în care s-a încercat conducerea acestora la sediul poliției, cei în cauză s-au opus și au început să devină agitați și recalcitranți. S-a procedat la imobilizarea, încătușarea și conducerea celor doi cetățeni la sediul Poliției Municipiului Rădăuți, stabilindu-se identitatea acestora, respectiv un bărbat de 39 ani și un bărbat de 25 ani.
Datorită stării de agitație și a comportamentului manifetat, față de bărbatul de 39 de ani s-a dispus internarea la secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Rădăuți.
Totodată, pentru actele de tulburare a liniștii publice și comportamentul antisocial adoptat, cei doi bărbați au fost sancționați contravențional la Legea 61/1991R cu amenzi în valoare de 19.000 lei.
{inAds}


Evenimente rutiere cercetate de către polițiști

La data de 17.09.2024, în jurul orei 16:25, o femeie în vârstă de 34 ani, din com. Pătrăuți, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208V, la intersecția cu DN 2, a intrat în coliziune cu un autovehicul de transport persoane condus de către un bărbat de 55 ani, din orașul Siret.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală gravă a conducătoarei auto de 34 ani, precum și vătămarea corporală ușoară a ocupanților din autoturismul său, respectiv a doi minori de 7 și respectiv de 4 ani.
Conducătoarea auto de 34 ani nu a putut fi supusă testării cu aparatul etilometru datorită stării de sănătate în care se afla, fiindu-i însă recoltate probe biologice la unitatea medicală.
Șoferul de 55 de ani a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ.
Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Suceava, sub aspectul săvârşirii infracțiunii vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 196 alin. (2) (3) și (4) din Codul Penal.


La data de 17.09.2024, ora 17.06, un bărbat de 68 ani din oraș Găiești, jud. Dîmbovița, a condus autoutilitara pe DN 2, în localitatea Cumpărătura, iar la intersecția cu un drum comunal neclasificat a intrat în coliziune cu autoturismul care circula în fața fiind condus de către un bărbat de 40 ani, din Fălticeni.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a trei persoane, respectiv a conducătorului auto de 40 de ani și a doi pasageri din mașina acestuia de 47 și 39 ani.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative în ambele cazuri.
Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Suceava, sub aspectul săvârşirii infracțiunii vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 196 alin. (2) (3) și (4) din Codul Penal.


Dosar penal la regimul rutier întocmit de către polițiști – Nu consumați alcool la volan!

La data de 18.09.2024, ora 02.35, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Suceava, au fost sesizați cu privire la faptul că pe DN2, a avut loc un acccident rutier în urma căruia a rezultat avarierea vehiculelor, iar unul dintre conducătorii auto pare sub influența băuturilor alcoolice și a plecat de la fața locului, având direcția de deplasare spre mun. Suceava.
Polițiști s-au deplasat pe DN2 cu operativitate, spre zona producerii accidentului rutier, iar pe raza loc. Cumpărătura a fost identificat autoturismul implicat în eveniment și șoferul acestuia. I s-a solicitat conducătorului auto să se legitimeze, să ne prezinte și înmâneze documentele personale și ale vehiculului, ocazie cu care s-a stabilit faptul că la volanul autoturismului se afla un bărbat de 25 ani, din com. Rădășeni. Acesta a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiindu-i recoltate și probe biologice de sânge.
Ulterior, polițiștii s-au deplasat spre locul accidentului, unde a fost identificat și celălalt conducător auto care a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prevăzută de art. 336 alin. (1) din Codul penal, ce urmează a fi soluționat procedural de polițiștii Biroului Rutier Suceava.
Mai nouă Mai veche