Buletin de presă, 22 septembrie 2024 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 22 septembrie 2024 - IPJ Suceava
Dosar penal întocmit și tractor indisponibilizat de către polițiști

La data de 21.09.2024, ora 15.30, echipajul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, pe D.J.175 Izvoarele Sucevei, a oprit pentru control un utilaj agricol, cu direcția de deplasare com. Izvoarele Sucevei - com. Moldova Sulița, care nu avea montat pe nicio parte un număr de înregistare sau înmatriculare.
La volanul utilajului a fost indentificat un bărbat de 28 ani, din com. Mitocu Dragomirnei care nu avea asupra sa niciun document personal sau al vehiculului condus.
Având în vedere că utilajul nu avea montat niciun număr de înregistrare, iar conducătorul auto nu a putut prezenta niciun document pentru utilajul condus de el, s-a procedat la indisponibilizarea utilajului agricol tip tractor și predarea în custodie lucrătorilor poliției de frontieră din cadrul S.P.F. Izvoarele Sucevei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de ,,punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.
{inAds}

Bărbat reținut de polițiști pentru furt calificat

La 21.09.2024, ora 22.45, Poliția mun. Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată prin SNUAU 112 de către un bărbat de 36 ani, din mun. Botoșani, despre faptul că în zona pieței agroalimentare din Câmpulung Moldovenesc a fost abordat, îmbrâncit și amenințat de către două persoane, de sex masculin. Apelantul, a fugit de la fața locului, moment în care cei doi i-au luat bicicleta pe care se deplasa.
Au fost organizate patrule suplimentare și filtre în toate zonele municipiului și la scurt timp au fost identificați cei doi bănuiți de comiterea faptei, respectiv un bărbat de 23 ani, domiciliat în oraș Solca și un tânăr de 15 ani, domiciliat în municipiul Câmpulung Moldovenesc, care aveau asupra lor bicicleta persoanei vătămate.
Persoanele identificate au fost conduse la sediul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc.
În urma documentării activității infracționale, s-a dispus reţinerea bărbatului de 23 ani pe o durată de 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „lovirea sau alte violențe”, prev. de art. 193 alin. (1) și alin. (2^1) lit. c) Cod Penal și „furt calificat”, urmând a fi introdus în CRAP.
De asemenea, urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc în vederea dispunerii măsurilor procesuale.


Ordin provizoriu de protecție emis de către polițiști – Agresor evacuat din locuință

La data de 21.05.2024, ora 14:12, polițiștii Poliției Orașului Siret au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că o femeie este agresată fizic de către soțul său ce se află sub influența băuturilor alcoolice.
Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că femeia de 46 ani, din oraș Siret este căsătorită din anul 2002 cu bărbatul de 47 ani, relație din care au rezultat doi copii.
Din verificări și audieri a reieșit faptul că în cursul zilei de 21.09.2024, bărbatul a consumat băuturi alcoolice la adresa de domiciliu din or. Siret, a provocat scandal și a lovit-o pe soția sa, provocându-i leziuni ușoare. Femeia nu a dorit să se deplaseze la spital pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale.
Polițiștii au completat formularul de evaluare a riscului, rezultând risc iminent, condiții în care au emis ordin de protecție provizoriu începând cu data de 21.09.2024, prin care au stabilit ca agresorul să păstreze o distanță de 100 metri față de soția sa. Întrucât victima și-a manifestat dorința de a rămâne la adresa de domiciliu și soțul său să părăsească locuința s-a luat ca măsură de protecție ca bărbatul să părăsească temporar locuința comună situată în or. Siret. Totodată, s-a procedat la reintegrarea femeii în locuință.
S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „violență în familie”, faptă prevăzută de art. 199 din Codul Penal, raportat la art. 193 alin. 1 din Codul Penal, cercetările fiind continuate de către lucrătorii din cadrul Poliției Orașului Siret.


Evenimente rutiere cercetate de către polițiști

La data de 21.09.2023, ora 15:20, un bărbat de 55 ani, din mun. Suceava, în timp ce în timp ce se deplasa cu bicicleta pe str. Grigore Alexandru Ghica din mun. Suceava, s-a dezechilibrat și a căzut.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a biciclistului, care s-a deplasat singur la Spitalul Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, pentru acordarea îngrijirilor medicale.
Biciclistul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 1,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prev. și ped. de art. 196 alin. 2 și 3 din Codul penal.


La 21.09.2024, ora 22.20, un bărabt de 23 ani, din com. Udești, în timp ce se deplasa în calitate de conducător al motociclului pe DJ208A în afara localității Udești, din direcția loc. Udești spre loc. Poieni, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare fiind proiectat spre partea stângă a părții carosabile. Conducătorul motoclulului a fost testat alcoolscopic rezultatul fiind negativ.
În urma evenimentului rutier, a rezultat vătămarea ușoară a bărbatului de 23 ani.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


La data de 22.09.2024, ora 06.30, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata au fost sesizați, cu privire la faptul că, la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Suceava s-au prezentat doi bărbați de 37 ani și respectiv de 28 ani, care au precizat faptul că au căut cu bicicleta.
În urma cercetărilor s-a constatat că la data de 22.09.2024, în jurul orei 04.00, cei doi se deplasau ambii pe o bicicletă, aceasta fiind condusă de bărbatul de 37 ani pe DN 29 A, pe raza localității Adâncata, jud. Suceava, pe direcția Suceava-Adâncata. La intersecția dintre DN 29 A și DC 59, cei doi și-au pierdut echilibrul și au căzut, fiindu-le provocate leziuni traumatice.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


Dosare penale la regimul rutier întocmite de către polițiști – Nu consumați alcool la volan!


La data de 21.09.2024, orele 17:05, polițiștii din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Mălini, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, desfășurînd activități în cadrul acțiunii BLOCADA pe raza Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei, au oprit pentru control pe DJ155A pe raza satului Bogdănești, com. Bogdănești, autoturismul condus de către un bărbat de 26 ani, din sat Spătărești, com. Fântâna Mare și întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilometru și a rezultat valoarea de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Mun. Fălticeni unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. 1 Cod penal.


La 21.09.2024 ora 23.15, polițiștii din cadrul Poliției mun. Fălticeni, în timp ce se deplasau pe B-dul. Revolutiei din mun. Fălticeni, au fost sesizați de către două persoane ce au observat un conducator auto posibil aflat sub influenta băuturilor alcoolice, ce se deplasa cu autoturismul.
Cu ocazia identificarii autoturismului, s-a constatat că la volan se afla un bărbat de 34 ani, din mun. Fălticeni, care emana halenă alcoolică.
Conducatorul auto a refuzat testarea cu aparatul etilotest motiv pentru care a fost condus la Spitalul Mun. Fălticeni pentru recoltatarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influența alcoolului”.


La 21.09.2024, ora 21.35, polițiștii din cadrul Poliției orașului Salcea, se aflau in exercitarea atribuțiunilor de serviciu, respectiv supravegherea și controlul traficului rutier, pe raza localitatii loc. Siminicea, în vederea depistării conducătorilor auto care săvârşesc abateri la regimul rutier, moment in care, au fost informați cu privire la faptul că pe raza satului Dumbrăveni, com. Dumbrăveni, pe strada care duce către satul Verești, în șanțul adiacent străzii, se afă un autoturism parțial blocat.
Cu ocazia deplasării la fața locului, respectiv pe raza satului/com. Dumbrăveni, în șanțul din partea dreaptă a DJ 208B, la aproximativ 200 m de ieșirea din localitate spre satul Verești, com. Verești, a fost identificată o persoană de sex masculin care a fost legitimată stabilindu-se că este un bărbat de 64 ani, cu domiciliul în sat/com. Dumbrăveni.
Totodată, în apropierea acestuia, a fost identificat și autoturismul care se afla căzut în șanțul din partea dreaptă a drumului, perpendicular cu acesta. Acesta nu era asigurat, având portiera corespondentă postului de conducere în poziția deschis.
Având în vedere faptul că bărbatul emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest din dotare indicând o alcoolemie de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la Spitalul Clinic Județean Suceava, secţia U.P.U., unde, pentru stabilirea alcoolemiei, i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge.
De asemenea, în urma verificărilor în bazele de date s-a constatat faptul că șoferul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


La 22.09.2024, ora 03.49, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei au oprit pentru control pe DJ 155 A, în com./sat Bogdănești, autoturismul condus de către un bărbat de 25 ani, din com. Râșca.
Având în vedere faptul că șoferul emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,91 mg./l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influenţa alcoolului”.
Mai nouă Mai veche