Buletin de presă, 29 septembrie 2024 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 29 septembrie - IPJ Suceava
Bărbat bănuit de furt identificat cu operativitate de către polițiștii din Marginea

La data de 28.09.2024, ora 07.55, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Marginea, au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la furtul unor scule dintr-un atelier de tâmplărie.
Polițiștii s-au deplasat cu operativitate la fața locului, respectiv la un imobil din comuna Marginea, jud. Suceava, stabilind din discuțiile purtate cu persoana vătămată, că i-au fost sustrase din atelierul din imobil, 3 autofiletante, estimând prejudiciul la suma de 2500 lei.
În urma investigațiilor efectuate și a informațiilor obținute de către polițiști, a fost identificat bărbatul băbuit de comiterea faptei, fiind obținute date și informații cu privire la faptul că, imediat după comiterea infracțiunii acesta s-a ascuns într-un imobil părăsit din apropierea locului comiterii faptei.
Polițiștii au constituit mai multe echipe de intervenție și supraveghere a locației situată în proximitatea locului faptei, iar în urma activităților de căutare efectuate, a fost identificat bărbatul de 29 ani, cu domiciliul în loc. Bucșoaia, oraș Frasin, bănuit de comiterea faptei care se ascundea în imobilul părăsit.
De asemenea, în urma căutărilor efectuate de către lucrătorii de poliție, în proximitate, au fost identificate ascunse într-un spațiu de depozitare, cele trei scule electrice.
Prejudiciul a fost recuperat și restituit părții vătămate după exploatarea criminalistică, iar în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de către polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Marginea pentru stabilirea și probarea întregii activități infracționale.
{inAds}

Evenimente rutiere cercetate de către polițiști

La data de 28.09.2024, ora 08:32, Poliția Orașului Siret a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că pe raza com. Grămești, sat Botoșănița Mică s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.
În temeiul sesizării, lucrătorii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți și ulterior lucrătorii din cadrul Formațiunii Rutiere a Poliției orașului Siret s-au deplasat la fața locului, stabilind că în jurul orei 08:30, un bărbat de 76 ani, din com. Grămești, jud. Suceava, a condus autoturismul pe drum comunal neclasificat din loc. Botoșănița Mică, iar la intersecția cu drumul comunal 36 A, a intrat în coliziune cu un moped condus de către o femeie 51 ani, din com. Botoșănița Mică, jud. Suceava.
În urma impactului, a rezultat avarierea celor două vehicule, precum și vătămarea ușoară a conducătoarei mopedului.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri, după care li s-au recoltat probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, a reieșit faptul că femeia de 51 ani nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de ,,vătămare corporală din culpă”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 196 alin. 1 din Codul Penal și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. și ped. de art. 335 alin. 1 din Codul Penal, cercetările fiind continuate de lucrătorii Formațiunii Rutiere Siret.


La data de 28.09.2024, ora 13:00, polițiștii Poliției orașului Vicovu de Sus au fost sesizați telefonic prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că pe str. Calea Bucovinei, orașul Vicovu de Sus a avut loc un accident rutier soldat cu victimă.
Având în vedere sesizarea, la nivelul Poliției orașului Vicovu de Sus s-a deplasat o echipă operativă, care a constatat că la data de 28.09.2024, în jurul orei 12:54, o femeie în vârstă de 28 de ani, din orașul Vicovu de Sus, jud. Suceava a condus autoturismul pe str. Calea Bucovinei, oraș Vicovu de Sus, jud. Suceava și a intrat în coliziune ușoară cu o bicicletă condusă de către o femeie de 48 ani din comuna Straja, în urma impactului rezultând rănirea biciclistei.
Ambele participante la trafic au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la săvârșirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. (2) din Codul penal, cercetările fiind continuate de către lucătorii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus.


La 28.09.2024, ora 16.30, un tânăr de 21 ani, din com. Udești, conducea autoturismul pe DJ208A, în loc. Poieni-Suceava din direcția loc. Liteni către loc. Udești și a intrat în coliziune cu un tractor agricol ce tracta un atelaj hipo condus în aceeași direcție de mers de către un bărbat de 50 ani.
În urma evenimentului a rezultat avarierea celor două autovehicule și rănirea ușoară a unui minor (pasager pe locul dreapta față în autoturism).
Conducătorii auto au fost testați alcoscopic rezultatele fiind negative.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”.


La 28.09.2024, în jurul orei 19.15, polițiștii din cadrul SR al IPJ Suceava despre faptul că, pe str. Eroilor în localitatea Salcea, s-a produs un accident de circulație,.
În urma cercetărilor s-a stabilit că la data de 28.09.2024, în jurul orei 18.40, un minor de 15 ani, din oraș Salcea, a condus ATV-ul pe str. Eroilor în localitatea Salcea, a pierdut controlul asupra ATV-ului, intrând în șanțul de scurgere a apei fluviale de pe partea dreaptă, acroșând-o și pe o minoră în vârstă de 4 ani, care se juca pe acostament.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a pietonului, minora fiind transportată la secţia U.P.U. a Spitalului Județean Suceava, pentru îngrijiri de specialitate.
Conducătorul ATV-ului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, minorul de 15 ani a fost verificat în bazele de date, stabilindu-se că nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „vătămare corporală din culpă”.


Dosar penal la regimul rutier întocmit de către polițiști – Nu consumați alcool la volan!

La data de 29.09.2024, ora 01.55, polițiștii din cadrul Secției 15 Poliție Rurală Vatra Dornei, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare pe raza comunei Poiana Ștampei, au oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat de 37 ani, din com. Poiana Ștampei. Acesta prezenta halenă alcoolică, iar în urma testării cu aparatul etilometru a rezultat valoarea de 0,41 mg/l alcool în aerul expirat.
Având în vedere rezultatul testării, conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal Vatra Dornei, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influenața alcoolului”.


La 28.09.2024, ora 17.26, Secția 8 Poliție Rurală Adâncata a fost sesizată prin SNUAU 112, cu privire la faptul că s-a produs un accident rutier, conducătorul auto fiind sub influența băuturilor alcoolice.
Cu ocazia deplasării la fața locului, a fost identificat conducătorul auto și autoturismul implicat în evenimentul rutier, care se afla avariat, într-un șanț din localitatea Fetești, comuna Adâncata. Polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să prezinte pentru control documentele personale și ale autoturismului, stabilindu-se faptul că șoferul era un tânăr de 22 ani, din com. Siminicea și că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie. Cu privire la documentele autoturismului, acesta a precizat faptul că nu le deține asupra sa, autoturismul fiind al unui prieten din satul Fetești, comuna Adâncata.
La fața locului a fost identificat și fiul proprietarului autoturismului, acesta precizând faptul că autoturismul implicat în evenimentul rutier se afla în curtea imobilului său, din localitate și că acesta a fost sustras de către tânărul de 22 ani, în timp ce proprietarii nu se aflau la domiciliu, cheile autoturismului aflându-se în contact.
La fața locului s-a deplasat un echipaj medical din cadrul UPU Suceava, care i-a acordat îngrijiri medicale conducătorului auto de 22 ani, acesta refuzând transportul la o unitate spitalicească în vederea efectuării unui consul de specialitate.
Până la sosirea echipajului medical, întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, acesta a fost condus la UPU din cadrul Spitalului Județean Suceava, pentru a i se recolta două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „conducere sub inflența alcoolului”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „furtul în scop de folosință”.
De asemenea, șoferul de 22 ani a fost sancționat contravențional confrom OUG 195/2002.
Mai nouă Mai veche