Buletin de presă, 7 septembrie 2024 - IPJ Suceava

SV 99 TET
Acțiunea Blocada desfășurată de polițiștii din Fălticeni

În noaptea de 06/07.09.2024, între orele 22:00 – 02:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni – IPJ Suceava au organizat pe raza de competență a acțiune tip ,,Blocada”, activitățile vizând în special prevenirea și combaterea accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool și droguri și creșterea gradului de siguranță publică.
Acțiunea a fost organizată și desfășurată în intervalul orar 22:00 – 02:00, participând 21 de polițiști din cadrul Municipiului Fălticeni dar și o grupă din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale – IPJ Suceava.

În cadrul acțiunii au fost verificate/ controlate cu utilizarea aplicației E-DAC și a dispozitivelor mobile electronice 183 de persoane și 75 de autovehicule.
Au fost organizate 4 filtre rutiere și au testate cu aparatele de detectare a consumului de alcool și droguri 68 de șoferi. Au fost reținute 2 permise de conducere, ambele pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului.
De asemenea, au fost verificate unitățile de jocuri de noroc și unități de alimentație publică, fiind aplicate 28 de sancțiuni contravenționale în valoare de 16.000 lei.
{inAds}

Tot în cadrul acțiunii, la data de 07.09.2024, în jurul orei 00:30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni au procedat la legitimarea persoanelor aflate în incinta săli de jocuri din mun. Fălticeni, fiind depistat un bărbat de 29 ani, din com. Mălini, iar în urma controlului corporal efectuat asupra sa a fost găsit în buzunarul de la vestă un cuțit tip brigeag cu lungimea totală de 18 cm, din care lama este de 6,5 cm.
Persoana a fost condusă la sediul poliției, unde s-a întocmit un proces verbal de constatare a infracțiunii flagrante, cuțitul fiind ridicat în vederea continuarii cercetărilor.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase” prev. de art. 372 alin. 1 lit. a din Cod. Penal.


Amenzi în valoare de 60.000 lei aplicate de polițiști pentru vânzarea neautorizată de produse suspuse accizării

În baza planului de acțiune organizat la nivelul Poliției Orașului Siret, pe linia prevenirii și combaterii contrabandei cu produse accizabile, polițiștii din cadrul Compartimentul Ordine Publică împreună cu lucrătorii din cadrul Compartimentului de Investigații Criminale, au desfășurat activități specifice pe raza orașului Siret, pentru identificarea persoanelor care nu respectă legislația și desfășoară acte ilicite de comerț, în special prin vânzarea de produse accizabile.
În jurul orei 09.00, în zona centrală a orașului Siret au fost identificate trei persoane care ofereau spre vânzare țigarete de contrabandă, acestea deținând asupra lor în vederea comercializării cca. 1500 țigarete de contrabandă.
Polițiștii au dispus confiscarea cantității de țigarete și au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de 60.000 lei.


Eveniment rutier cercetat de către polițiști

La data de 06.09.2024, ora 13:51, polițiștii Poliției orașului Vicovu de Sus au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe str. Calea Bucovinei din orașul Vicovu de Sus, jud. Suceava se afă un motociclist căzut.
Din primele verificări s-a constatat faptul că un bărbat în vârstă de 74 de ani din orașul Vicovu de Sus, jud. Suceava, a condus un moped pe str. Calea Bucovinei, iar la un moment dat a căzut pe axul drumului, provocându-și leziuni fizice.
Bărbatul de 74 ani a refuzat transportul la Spitalul Mun. Rădăuți în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.
Conducătorul mopedului a fost cu aparatul alcooltest și a rezultat o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Mun. Rădăuți unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabiliri alcoolemiei.
De asemenea, cu ocazia verificărilor în bazele de date s-a constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Având în vedere faptul mopedul de culoare negru nu a putut fi identificat în niciun fel, neavând inscripționat nicio serie, marcă sau alte elemente, s-a procedat la ridicarea și păstrarea în custodia polițiștilor, urmând a se efectua o expertiză care să ateste capacitatea cilindrică și alte aspecte ce țin de circulația pe drumurile publice.
În cauză, s-a înregistrat un dosar de cercetare penală cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, fapte prev. și ped. de art. de art. 196 alin. (2) din Codul penal, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. și ped. de art. 335 alin.(1) din Codul penal, „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, faptă prev. și ped. de art. 336 alin.(1) din Codul penal și „conducerea unui vehicul neînmatriculat”, faptă prev. și ped. de art. 338 alin.(1) din Codul Penal, ce urmează a fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier întocmite de către polițiști

La data de 06.09.2024, orele 14:10, polițiștii de siguranță publică din cadrul Secției 3 de Poliție Rurală Marginea, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control un moped care nu avea plăcuța de înmatriculare montată și care se deplasa pe strada Aurel Vlaicu de pe raza comunei Satu Mare, județul Suceava.
Conducătorul auto nu avea asupra sa documentele personale și nici ale mopedului pe care îl conducea.
Acesta a refuzat să furnizeze date de stare civilă, devenind recalcitrant cu polițiștii, motiv pentru care a fost încătușat și condus la sediul secției de poliție în vederea identificării și întocmirii actelor procedurale aferente.
În urma verificărilior efectuate, s-a stabilit că acesta era un tânăr în vâstă de 25 de ani din comuna Satu Mare, județ Suceava.
S-au efectuat verificări în bazele de date, stabilindu-se că mopedul condus nu este înmatriculat, acesta fiind radiat din circulație.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, faptă prev. și ped. de art. 334. alin.(1) din Codul penal, cercetările urmând a fi continuate de către lucrătorii de poliție din cadrul Postului de Poliție Satu Mare.


La data de 06.09.2024, în jurul orei 15:48, echipajul de poliție rutieră aflat în serviciu și executând o acțiune pe linia nerespectării regimului legal de viteză pe DJ 176 Strâmtura, a efectuat semnalul de oprire pentru un autoturism ce circula pe direcția Vama - Frumosu, cu viteza de 89 km/h în localitate, pe un sector de drum cu limita maximă admisă a vitezei de 30 km/h.
S-a stabilit că autoturismul era condus de către un bărbat din com./sat Vama, vehiculul tractând la rândul său o remorcă ce figurează ca fiind radiată din circulație.
În cauză a fost întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, prev. de art. 334 alin. 3 teza I și II din Codul Penal.
Mai nouă Mai veche