Compania ucraineană Bees Airlines anunță zboruri Suceava-Bergamo începând din octombrie

Compania ucraineană Bees Airlines anunță zboruri Suceava-Bergamo începând din octombrie
Compania Bees Airlines va opera zboruri comerciale regulate între Suceava și Bergamo (Italia) din a doua jumătate a lunii octombrie 2024.

Compania aeriană Bees Airlines va inaugura în data de 24 octombrie 2024 ruta regulată dintre Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava și aeroportul din Bergamo (Italia).

Zborurile de pe această rută vor fi operate cu avioane de tip Airbus A320 și vor fi disponibile de trei ori pe săptămână, în fiecare zi de marți, joi și duminică, transmite Boarding Pass.
{inAds}

Biletele de avion pentru zborurile Bees Airlines dintre cele două orașe vor fi disponibile pentru rezervare pe site-ul companiei aeriene în zilele următoare.

Între aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava și Bergamo nu mai operează zboruri comerciale regulate nicio altă companie aeriană, însă Wizz Air zboară de la Suceava spre aeroportul Malpensa din Milano (Italia).

Bees Airlines este o companie aeriană înregistrată și certificată în România și operează zboruri comerciale regulate și neregulate (charter).

De la aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava, această companie aeriană mai operează zboruri comerciale regulate spre București (din octombrie 2024), Baden-Baden (Germania) și Tel Aviv (Israel).

Bees Airlines are în flotă un avion de tip Airbus A320 și închiriază un alt avion de același tip de la o companie aeriană din Bulgaria.

Bees Airline, cu sediul la Kiev, și-a lansat operațiunile în martie 2021. Compania a operat zboruri regulate și charter low-cost din Ucraina către destinații precum Grecia, Cipru, Bulgaria, Egipt, Turcia, Georgia, Armenia, Muntenegru și Spania.

În 2022, din cauza Legii marțiale impuse în Ucraina și a închiderii spațiului aerian, toate zborurile au fost anulate. Presa a relatat că cele patru avioane Boeing 737-800 din flotă au fost rechemate de către locator din cauza riscurilor militare.

De asemenea, s-a raportat că, în vara anului 2022, Administrația de Stat a Aviației din Ucraina a emis o decizie de revocare a certificatului de operator al companiei Bees Airline, deoarece aceasta avea mai puțin de două aeronave în flotă, cerința minimă pentru menținerea certificatului.

După ce și-a încetat activitatea din cauza războiului ruso-ucrainean, compania a fost adusă în România de Andrij Baganics, antreprenor maghiar cu domiciliul în Ucraina. Antreprenorul va conduce operațiunile companiei prin Victor Antohe, fost director la TAROM (Chief Procurement Officer 2017-2022), care va ocupa funcția de CEO.
Mai nouă Mai veche