Fetiță de doi ani în comă după ce mama i-a dat pe cap cu o soluție de uz veterinar împotriva păduchilor, la Frătăuții Noi

Fetiță de doi ani în comă după ce mama i-a dat pe cap cu o soluție de uz veterinar împotriva păduchilor, la Frătuții Noi
Luni, 2 septembrie 2024, la ora 18:58, polițiștii Secției de Poliție Rurală Gălănești au fost sesizați de către Spitalul Municipal Rădăuți cu privire la faptul că la Unitatea Primiri Urgențe a fost adusă o minoră în vârstă de doi ani care prezenta o stare comatoasă și intoxicație cu o substanță pentru păduchi.

Din primele verificări s-a constatat faptul că în jurul orei 17:00, minora în vârstă de doi ani s-a jucat cu animalele în curtea imobilului de domiciliu din comuna Frătăuții Noi. Întrucât mama sa a observat că aceasta are mâncărimi la nivelul scalpului, a dat-o pe fiica sa la nivelul scalpului cu Diazinol, soluție recomandată doar pentru uz veterinar.

Minora în vârstă de doi ani a fost preluată de o ambulanță care a transportat-o la Spitalul Municipal Rădăuți, unde a fost diagnosticată cu stare comatoasă, intoxicație cu organo fosforice și observație pneumonie de aspirație.
{inAds}

Minora a fost transferată cu ambulanța la Spitalul Județean Suceava, de unde urma a fi transportată cu un elicopter SMURD la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.

A fost anunțată Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava pentru a dispune măsuri conform competențelor.
Mai nouă Mai veche