Furt de curent la Calafindești. Dosar penal întocmit de polițiști

Furt de curent la Calafindești. Dosar penal întocmit de polițiști
Miercuri, 11 septembrie 2024, la ora 10:49, lucrătorii Secţiei de Poliţie Rurală Bălcăuți au fost sesizaţi prin 112 de către un angajat al Delgaz Grid cu privire la un furt de energie electrică produs pe raza localității Calafindești, județul Suceava.

Din primele verificări s-a constatat că o echipă din cadrul companiei de energie electrică a identificat în zona contorului electric montat la adresa de domiciliu a lui Vespazian M. din Calafindești o intervenție neautorizată asupra instalațiilor electrice, respectiv o interceptare a branșamentului de alimentare montată înainte de contor, mascată de o țeavă din plastic, în scopul sustragerii de energie electrică fără ca aceasta să fie înregistrată și facturată.

Angajații care au efectuat verificarea au întocmit notă de constatare, însă nu au putut estima prejudiciul cauzat, urmând ca acesta să fie stabilit ulterior de către reprezentanții societății.
{inAds}

Totodată, angajații furnizorului de energie electrică au scos din funcțiune instalația clandestină, repunând în funcțiune instalația electrică a societății care înregistrează consumul de energie electrică.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „furt”.
Mai nouă Mai veche