Pieton lovit de un șofer beat care a fugit de la locul accidentului, la Botoșana

Pieton lovit de un șofer beat care a fugit de la locul accidentului, la Botoșana
La data de 15 septembrie 2024, la ora 22:25, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Dărmănești au fost sesizaţi de către asistentul medical de pe ambulanță cu privire la faptul că pe raza localității Botoșana o persoană prezintă leziuni care pot proveni din urma unui accident rutier.

Din primele verificări s-a constatat că la ora 21:38 Ștefan G. se deplasa spre casă, în calitate de pieton, pe marginea părții carosabile a DJ 178 din localitatea Botoșana, iar la un moment dat a fost surprins și acroșat ușor de către un autoturism de culoare gri, care avea direcția de mers spre localitatea Cajvana.

În urma impactului, pietonul a suferit leziuni ușoare, deplasându-se la domiciliul său, unde a solicitat asistență medicală.
{inAds}

Au fost efectuate vericări în zonă, fiind identificat pe raza localității Botoșana autoturismul implicat în eveniment, fiind vorba de un autoturism Volkswagen Bora, de culoare gri, care prezenta avarii în zona aripei stânga față și a parbrizului, specifice unui impact cu un pieton.

Totodată, s-a stabilit faptul că autoturismul Volkswagen Bora a fost condus în momentul producerii accidentului de circulație de Vasile B., din Botoșana, după ce a consumat băuturi alcoolice la un bar din localitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultând o concentrație alcoolică de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge.

A fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul savârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergea urmelor” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche