Reținut în arest după ce a fost prins conducând beat și fără permis un motocross neînmatriculat, la Argel

Reținut în arest după ce a fost prins conducând beat și fără permis un motocross neînmatriculat, la Argel
La data de 15 septembrie 2024, la ora 10:35, echipajul de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală Vama, în timp ce îşi desfăşura atribuţiile de serviciu pe DJ 176, în satul Argel, comuna Moldovița, județul Suceava, a oprit pentru control un vehicul tip motocicletă de teren care nu avea montată plăcuță cu număr de înmatriculare.

Conducător moto a fost identificat Petru Dariciuc, din Argel, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, s-a stabilit faptul că vehiculul nu figurează în bazele de date ale Poliției Române, fiind neînmatriculat.
{inAds}  

Întrucât emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea conducătorului moto cu aparatul etilometru și a rezultat valoarea de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În continuare, a fost condus la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc, acolo unde i s-au recoltat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

În continuarea cercetărilor, marți, 17 septembrie, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspect cu privire la săvârșirea infracțiunilor menționate.

Prin ordonanța de marți s-a dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind introdus în arest.

Totodată, a fost dispusă punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat, acesta urmând a fi prezentat procurorilor cu propunerea luării măsurii preventive a controlului judiciar.
Mai nouă Mai veche