Ucraina dorește redeschiderea vămii Climăuți - Fântâna Albă, destinată pentru traficul camioanelor

Ucraina dorește redeschiderea vămii Climăuți - Fântâna Albă, destinată pentru traficul camioanelor
În regiunea Cernăuți, se va deschide un nou punct de trecere a frontierei pentru a diminua aglomerația de la punctul de control „Porubne - Siret”. În cadrul unei discuții recente despre dezvoltarea infrastructurii de frontieră în regiunea Cernăuți, au fost abordate aspecte legate de punctele de trecere auto și feroviare, precum și de căile de acces către acestea, scrie BucPress. 

Potrivit șefului Administrației Regionale de Stat Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk, discuțiile la nivel național au vizat deschiderea viitoarelor puncte de trecere „Fântâna Albă (Bila Krynytsia) - Climăuți”, „Șipotele Sucevei (Șepit) - Izvoarele Sucevei” și „Rusca – Ulma”.

Punctul auto „Fântâna Albă (Bila Krynytsia) - Climăuți” va fi destinat camioanelor și va putea gestiona aproximativ 90 de vehicule la intrare și ieșire. În plus, vor fi amenajate locuri de parcare pentru 75 de vehicule pe ambele părți, evitând astfel aglomerația pe drumuri. Acesta va dispune de trei benzi de circulație în ambele direcții, scanere și complexe de cântărire.
{inAds}

Deschiderea acestui punct va contribui la reducerea traficului de la punctul „Porubne - Siret” și va îmbunătăți capacitatea de trecere a frontierei. Punctele „Fântâna Albă (Bila Krynytsia) - Climăuți” și „Porubne – Siret” sunt prioritare în Strategia Planului General de Integrare a Infrastructurii de Frontieră.

De asemenea, se preconizează ca punctul „Rusca - Ulma” să permită trecerea a aproximativ 250 de vehicule pe zi. Un alt punct important este „Șipotele Sucevei (Șepit) - Izvoarele Sucevei”, unde lucrările de construcție a căilor de acces au început deja. Administrația din Cernăuți colaborează în continuare cu guvernul român pentru a facilita deschiderea acestor puncte de trecere internațională.
Mai nouă Mai veche