Un localnic și-a dat foc la casă după ce s-a certat cu rudele, la Frasin. Piromanul a fost reținut în arest

Un localnic și-a dat foc la casă după ce s-a certat cu rudele, la Frasin. Piromanul a fost reținut în arest
Pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului au intervenit cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din orașul Frasin. Incendiul a fost anunțat prin 112 la ora 20:50.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat acoperișul și mansarda locuinței, construită din lemn, cu învelitoare din tablă, cu pericol de propagare la două construcții anexe.

Pe timpul intervenției de localizare a flăcărilor, echipajul SMURD a acordat primul ajutor medical unui bărbat, în vârstă de 60 de ani, care a suferit un atac de panică. Bărbatul a fost stabilizat, iar ulterior a refuzat transportul la spital.
{inAds}

Au ars acoperișul și mansarda locuinței, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați. Flăcările au mai afectat elemente de construcție - pereți, tavane, elemente de tâmplărie din lemn și PVC (uși și ferestre), precum și bunuri din interiorul casei (obiecte de mobilier, aparate electrocasnice, materiale textile și altele).

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Din primele verificări, Alexandru G. a recunoscut că a dat foc locuinței din cauza neînțelegerilor pe care le-a avut cu unchiul său și cu mama acestuia care este plecată la muncă în Franța.

Incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite, iar pompierii au salvat bucătăria de vară și magazia gospodăriei, cu bunurile aferente.

A fost întocmit dosar de cercetare penală și cercetările vor fi continuate de lucrătorii Poliției Orașului Frasin, sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,distrugere”.

În baza probatoriului administrat s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspect pentru comiterea infracțiunii de distrugere prin incendiere, fiind dispusă măsura preventivă a reținerii pe o perioada de 24 ore.
Mai nouă Mai veche