Un minor a dat cu scuterul peste un pieton amețit, la Bănești. Dosar penal pentru cinci infracțiuni

Un minor a dat cu mopedul peste un pieton amețit, la Bănești. Dosar penal pentru cinci infracțiuni
Marți, 10 septembrie 2024, în jurul orei 18:30, Adrian R., de 17 de ani, din satul Bănești, comuna Fântânele, conducea un moped neînmatriculat pe strada Principală din localitate, iar când a efectuat un viraj către stânga pentru a pătrunde pe strada Iazului l-a surprins și accidentat pe Marian L., de 32 de ani, din Bănești, care s-a angajat în traversare străzii pe la colțul intersecției.

În urma impactului, pietonul a suferit leziuni fizice și a solicitat o ambulanță.

Conducătorul mopedului a plecat la domiciliu, de unde s-a întors la solicitarea echipajului de poliție care a intervenit la evenimentul sesizat prin 112. Minorul a fost testat cu aparatul etilometru rezultatul fiind negativ.
{inAds}

Conducătorul mopedului a declarat că vehiculul a fost cumpărat de tatăl vitreg Marius R., de 41 de ani, care i l-a încredințat pentru a-l conduce pe drumurile publice.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de ambulanță din cadrul Servicului Județean de Ambulanță Suceava care l-a preluat și transportat pe pieton la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde i-a fost stabilit diagnosticul „traumatism genunchi drept”.

Pietonul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere (sub forma încredințării)”.
Mai nouă Mai veche