VIDEO Scandal uriaș în meciul CSU Suceava - Steaua București. Suporter amendat și interzis un an la meciuri după ce a demolat mantinelele și a provocat accidentarea unui adversar

Scandal uriaș în meciul CSU Suceava - Steaua București. Suporter amendat și interzis un an la meciuri după ce a demolat mantinelele și a provocat accidentarea unui adversar
Scandal uriaș după partida din echipa CSU Suceava și Steaua București, scor 37-36, din runda inaugurală a noii ediții de campionat la handbal masculin.

În minutul 60 al partidei disputate la Suceava, unul dintre fanii suceveni a lovit cu piciorul un panou aflat la marginea terenului în timpul unui contraatac al „militarilor”. Extrema Stelei, Milan Popovic, s-a împiedicat de banner-ul căzut și s-a accidentat. La marginea terenului, între jucătorii Stelei și fanii suceveni s-a format un meleu la care au luat parte și jucătorii de la CSU Suceava.

După meci, CSA Steaua a cerut măsuri din partea Federației Române de Handbal.
{inAds}

„Evenimente reprobabile la Suceava, la partida de campionat dintre CSU Suceava și Steaua, încheiată cu victoria gazdelor, 37-36. În minutul 59.45, steliștii au recuperat balonul și au plecat pe un atac faza a doua.
Pe partea stângă, în direcția de atac a Stelei, unul dintre spectatori a împins cu piciorul, în teren, un banner de pe marginea suprafeței de joc. Extrema Milan Popovic, care urmărea faza de joc, din dorința de a primi o pasă, pe contraatac, s-a împiedicat și a căzut la pământ!
Integritatea jucătorului a fost pusă în pericol. S-a dictat aruncare de la 7 metri pentru Steaua, ratată din păcate de noi.
Evenimentele pun însă în umbră spectacolul sportiv. Sezonul trecut, Krsto Milosevic a părăsit terenul de la Suceava cu fața plină de sânge și și-a pierdut doi dinți în urma unei lovituri încasate! Acum, alte fapte care nu fac cinste echipei moldovene. Cerem Federației Române de Handbal să analizeze evenimentele și să ia măsurile care se impun”
, a transmis clubul Steaua București.



Suporterul a fost amendat și interzis un an la meciurile CSU Suceava


Pe de altă parte, echipa Universității „Ștefan cel Mare” Suceava a transmis că suporterul a fost imediat identificat și că ar fi primit de la jandarmi cea mai grea sancțiune prevăzută de lege: amendă de 250 de lei și sancţiunea complementară a interzicerii de a participa la meciuri pe o perioadă de un an de zile.

„Am constatat că în diferite medii de comunicare către public s-au exprimat opinii legate de incidentul din ultimul minut, jocul dintre cele două echipe fiind intens disputat, ambele echipe având perioade de joc mai bune sau mai slabe, reflectate în evoluţia scorului de pe tabelă.

În opinia noastră, jocul s-a desfăşurat în limitele regulamentelor și ale spiritului sportiv, fapt datorat şi prestaţiei celor doi arbitri şi a observatorului de joc.

În minutul 59.41, la scorul de 37-36 pentru CSU Suceava şi posesie pentru echipa noastră, am fost sancţionaţi cu joc pasiv, fapt care a generat reacţia nervoasă a unui spectator, care a lovit cu piciorul un panou publicitar, răsturnându-l. Insistăm pe acest moment, menţionând faptul că răsturnarea panoului n-a fost îndreptată împotriva vreunei persoane şi n-a avut ca scop influenţarea jocului şi în niciun caz periclitarea integrităţii şi sănătăţii vreunui jucător. Altfel spus, se putea la fel de bine ca un jucător al echipei noastre în repliere să se împiedice. Gestul reprobabil al spectatorului respectiv, pe care-l condamnăm, a fost unul spontan, care ține de comportamentul personal și care nu putea fi anticipat. Forțele de ordine și-au intrat imediat în atribuții și au oprit escaladarea conflictului, având în vedere reacția unică a echipei oaspete de a lovi cu mingea, de a brusca și a cere socoteală unui suporter al echipei gazdă. Acest moment reflectă calitatea publicului de la Suceava, având în vedere că nici un suporter nu s-a mişcat de pe propriul scaun, delimitându-se de suporterul nervos şi mai ales de gestul său reprobabil. Ne întrebăm oare ce s-ar fi întamplat în oricare sală în care s-ar fi desfăşurat un meci de asemenea încărcătura cum a fost la Suceava?

Precizăm că spectatorul respectiv a fost rapid identificat, legitimat și apoi i s-a aplicat cea mai gravă sancţiune prevăzută de Legea 4/2008, anume sancţiunea amenzii în cuantum de 250 lei şi sancţiunea complementară a interzicerii de a participa la jocurile echipei noastre de handbal pe o perioadă de un an de zile.

După ce jucătorul Stelei, Popovici, s-a impiedicat de panou, jocul a fost oprit de către arbitri în mod corect, când mingea era la mare distanţă faţă de poartă şi echipa gazdă repliată în totalitate. Deci nu se punea problema iminenţei unei situaţii clare de gol. Totuşi, arbitrii au dictat aruncare de la 7 metri, cea mai aspră sancţiune posibilă, invocând regula ultimelor 30 de secunde de joc. Nimeni nu a protestat, chiar dacă rezultatul final ar fi fost periclitat de această decizie.

Înţelegem frustrarea echipei Steaua, care a avut oricum posibilitatea de a schimba soarta punctelor puse în joc, dar considerăm că a beneficiat de avantajul prevăzut de regulament, acela ca dintr-o situaţie neclară de gol să fie pusă în cea mai oportună şi clară situaţie de a înscrie.

Menţionăm că de-a lungul celor 22 ani de participare a echipei noastre în competiţii naţionale şi internaţionale nu au existat nici un fel de incidente similare, chiar dacă sala LPS Suceava nu dispune de cele mai bune facilităţi pentru organizarea de competiţii de nivel înalt.

A considera că incidentul recent reprezintă o recidivă a comportamentului din cadrul meciului cu Steaua din sezonul trecut reprezintă o abordare nedreaptă şi tendenţioasă, în condiţiile în care în sezonul trecut incidentul a avut loc strict între jucători, fără nicio legătură cu publicul sau cu organizarea jocului.

În final, amintim că la Suceava handbalul reprezintă unul dintre cele mai iubite şi practicate sporturi, aşa încât sperăm ca incidentul nedorit să nu reprezinte o etichetă pentru munca desfăşurată în dezvoltarea acestui sport în oraşul nostru, iar suporterii echipei de handbal, care şi de aceasta data s-au comportat responsabil, să beneficieze de aceleaşi spectacole sportive la care au participat de-a lungul anilor”, a transmis CSU Suceava.
Mai nouă Mai veche