Buletin de presă, 13 octombrie 2024 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 13 octombrie 2024 - IPJ Suceava
Cherestea în valoare de cca. 5.000 lei confiscată de polițiști

La data de 13.10.2024, ora 02.20, patrula auto din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, a oprit pentru control pe strada Gheorghe Doja, o autoutilitară încărcată cu cherestea rășinoase.
Polițiștii au controlat documentele autoutilitarei, constatându-se faptul că la volanul acesteia se afla un bărbat de 51 ani, din com. Frătăuții Noi, jud. Suceava. În urma controlului autoutilitarei s-a constatat faptul că, transporta cantitatea de 5,50 mc cherestea rășinoase, fără a deține documente de însoțire conform legislației în vigoare.
Conducătorul autoutilitarei, a fost sancționat contravențional conform art. 19, alin. 2, lit „a” pct. 2 din Legea 171/2010, iar cantitatea de 5,50 mc cherestea rășinoase, în valoare de 4.928 lei a fost ridicată în vederea confiscării și predată în custodie inginerului silvic din cadrul Ocolului Silvic Adâncata.
{inAds}

Evenimente rutiere cercetate de către polițiști

În ziua de 12.10.2024, în jurul orei 08.00, un bărbat în vârstă de 68 de ani din mun. Suceava, conducea autoturismul pe DJ177A în interiorul localității Doroteia, având ca pasagere două femei de 60 de ani și respectiv în vârstă de 76 de ani, iar când a ajuns la intersecția DJ177A cu DC30D, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un tânăr în vârstă de 19 ani din comuna Stulpicani.
În urma impactului autoturismul condus de către bărbatul de 68 de ani a fost proiectat într-un alt autoturism condus de către o femeie în vârstă de 39 de ani, din localitatea Doroteia.
În urma accidentului a rezultat avarierea celor trei autoturisme și vătămarea ușoară a șoferului de 68 ani și a celor două pasagere din mașina acestuia.
Cei trei conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru toți șoferii..
Cercetările vor fi continuate de polițiștii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, sub aspectul infracțiunii de vătămare corporală din culpă faptă prev. și ped. de art. 196 alin. 2, 3 și 4 din Cod Penal, cauza urmând a fi soluţionată procedural.


La data de 12.10.2024, ora 16.40, un bărbat de 25 de ani din com. Straja, a condus motocicleta pe DN 2H în afara loc. Horodnic de Jos, din direcția mun. Rădăuți către comuna Gălănești și a intrat în coliziune cu un autoturism condus din sensul opus de mers de către un bărbat de de 23 de ani din mun. Pașcani, jud. Iași.
În urma producerii accidentului a rezultat rănirea motociclistului care a fost transportat la unitate medicală pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.
La fața locului, șoferul de 23 ani a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Motociclistul nu a putut fi testat cu aparatul etilometru din motive medicale, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vedere stabilirii alcoolemiei.
A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă” și faptă prev. și ped. de art. 196 alin. 2 raportat la art. 194 alin. 1 lit. b din Codul Penal.


La 13.10.2024, ora 02.32 Poliţia Oraşului Gura Humorului au fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112, despre faptul că un bărbat a căzut intr-u șanț cu scuterul.
Din primele verificări, s-a stabilit faptul că la data de 13.10.2024, în jurul orei 02.00, un tânăr în vârstă de 20 ani, din com. Pârteștii de Jos, a condus motociclul, pe DC24A, din loc. Deleni, având direcția de deplasare loc. Vârvata către loc. Vârfu Dealului, a pătruns pe contrasens pierzând controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune cu un cap pod.
Din cauza leziunilor, conducătorul motociclului nu a putut fi testat cu aparatul etilometru, fiindu-i recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a procedat la verificarea în bazele de date, stabilindu-se faptul că persoana în cauză, nu figurează cu permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „conducerea unui vehicul fără a avea permis de conducere” și ,,vătămare corporală din culpă”.


Nu consumați alcool la volan!

La 12.10.2024, ora 17.55, SPR 2 Ipotești a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe DN2 Cumpărătura s-a produs o tamponare cu trei autoturisme.
În urma cercetărilor s-a stabilit că la data de 12.10.2024, ora 17.50, un bărbat de 73 ani, a condus autoutilitara pe DC 70A din localitatea Cumpărătura, iar la intersecția cu DN2 a intrat în coliziune cu alte două autoturisme. Nu au rezultate victime omenești, ci doar pagube materiale.
Au fost testați conducătorii auto, șoferul de 73 de ani prezentând o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul celorlalți doi șoferi rezultatele fiind negative.
După testarea cu aparatul etilotest, șoferul de 73 ani a fost condus la Spitalul Judeţean Suceava unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influenţa alcoolului”.


Dosar penal la regimul rutier întocmit în cadrul Acțiunii BLOCADA

La data de 12.10.2024, ora 19.55, aflându-se pe raza satului Probota în cadrul acțiunii ”BLOCADA”, polițiștii au oprit în trafic pentru control autoturismul condus de către un bărbat de 50 ani, din orașul Dolhasca.
În urma interogării în bazele de date s-a stabilit faptul că șoferul nu deține un permis de conducere valid, acesta prezentând pentru control un permis de conducere emis de către un stat străin.
Astfel, având în vedere suspiciunea rezonabilă că permisul de conducere este fals, acesta a fost reținut pentru a se verifica autenticitatea și valabilitatea.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „conducerea unui vehicul fără a avea permis de conducere” și ”uz de fals”.
Mai nouă Mai veche