Buletin de presă, 17 octombrie 2024 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 17 octombrie 2024 - IPJ Suceava
Tânăr arestat pentru furturi și tâlhării după efectuarea unei percheziții domiciliare

La data de 16.10.2024, polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore, iar ulterior magistrații au emis mandat de arerstare pentru 30 de zile față de un tânăr de 17 ani, bănuit de comiterea unor fapte de furt și tâlhărie în dauna altor 3 tineri, persoane vătămate.

Astfel, la data de 11.10.2024, ora 21:30, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată prin apel SNUAU 112 de către un minor cu privire la faptul că i-a fost furat ceasul, prin intrebuințarea de amenințări, de către o persoană necunoscută.
La data de 12.10.2024, ora 04:19, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112 de către un alt tânăr din orașul Cajvana, jud. Suceava cu privire la faptul că în timp ce se afla în incinta unui club din mun. Suceava i-a fost furat telefonul mobil, de către o persoană necunoscută.
La data de 12.10.2024, ora 20.47, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată direct de către un minor în vârstă de 16 ani a fost deposedat de către o persoană necunoscută, prin violențe de un telefon mobil în timp ce se afla pe strada Mărășești, din mun. Suceava.
La nivelul Poliției Municipiului Suceava s-a constituit o echipă operativă complexă, care în urma activităților informativ-operative și de cercetare penală efectuate a reușit identificarea persoanei bănuite, respectiv un tânăr de 17 ani, din sat Părhăuți, com. Todirești, jud. Suceava.
La data de 16.10.2024, organele de cercetare penală din cadrul Poliției Mun. Suceava – Biroul Investigații Criminale au pus în executare mandatul de percheziție domiciliară la locuința tânărului de 17 ani.
{inAds}
În continuare tânărul a fost adus cu mandat de aducere la sediul Poliției Municipiului Suceava, iar în urma probatoriului administrat, față de acesta, polițiștii judiciariști au luat măsura preventivă a reținerii.
Totodată, în urma activităților desfășurate și a percheziției a fost recuperat în totalitate prejudiciul de la anumite persoane juridice și fizice, cărora le fuseseră înstrăinate bunurile sustrase.
De asemenea, instanța de judecată și-a însușit propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava și a dispus arestarea preventivă a tânărului pentru o perioadă de 30 de zile.
În cauză suntcontinuate cercetările de către polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Suceava - Biroul Investigații Criminale, sub aspectul săvârșirii unei infracţiuni de tâlhărie calificată, faptă prev. și ped. de art. 233, art. 234 alin. 1 lit. d din Codul Penal, unei infracțiuni de furt calificat, faptă prev. și ped. de art. 228 alin. 1, art. 229 alin. 1 lit. b din Codul Penal și unei infracțiuni de tâlhărie calificată, faptă prev. și ped. de art. 233, art. 234 alin. 1 lit. a și d din Codul Penal, cauza urmând a fi soluționată prin unitatea de parchet competentă.


Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 16.10.2024, în jurul orei 08:30, polițiștii S.P.R 11 Pojorâta împreună cu lucrătorii Gărzii Forestiere Suceava, s-au deplasat la depozitul de material lemnos din com. Fundu Moldovei, ce aparține unei societăți comerciale, în vederea clarificării unor aspecte cu privire la emiterea unui aviz de însoțire a materialului lemnos.
Cu ocazia verificărilor efectuate a reieșit că avizul a fost unul fictiv, iar cantitatea de 8,257 mc cherestea rășinoase, transportată cu un ansamblu auto, nu a ajuns fizic în depozitul societății comerciale destinatare.
Polițiștii au întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de „fals informatic”, faptă prev și ped de art. 325 din Codul Penal.
Totodată, s-a întocmit procesul verbal de constatare a contravenției prin care s-a dispus sancționarea contravențională a unității economice cu amendă în suma de 5000 lei și confiscarea valorică a cantității de 8,257 mc în valoare de 7.398 lei.


La data de 16.10.2024, ora 11:00, polițiștii din cadrul SPR 7 Mălini, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control autoutilitara condusă de către un tânăr de 21 ani, din com. Baia, care transporta material lemnos fără aviz de însoțire. Pentru efectuarea verificărilor și cubajului, autoutilitara a fost condusă la Ocolul Silvic Mălini.
În urma inventarierii s-a stabilit faptul că autoutilitara transporta cantitatea de 3,20 metri cubi lemn foc rășinoase, în valoare de 550 lei. S-a procedat la confiscarea cantității de material lemnos, iar conducătorul auto a fost sancționat conform Lg. 171/2010.
De asemenea, conducătorul auto a fost sancționat contravențional conf. OUG 195/2002 cu amendă în valoare de 1320 lei, pentru abateri la regimul rutier.


Evenimente rutiere cercetate de către polițiști

În ziua de 16.10.2024, în jurul orei 10.00, un bărbat în vârstă de 65 de ani din mun. Botoșani, conducea autobuzul, efectuând transport persoane (cursă regulată) pe ruta Botoșani – Cluj Napoca, iar când a ajuns pe bd. Bucovina în orașul Gura Humorului, în apropirea intersecției semaforizată cu str. Vasile Alecsandri, a frânat pentru reducerea vitezei, moment în care o pasageră de 67 de ani, din orașul Gura Humorului, a căzut pe culoarul dintre scaunele autobuzului, lovindu-se ușor în zona spatelui.
La fața locului a intervenit un echipaj medical care a preluat-o pe femeia de 67 de ani și a transportat-o la Spitalul Orășenesc Gura Humorului, fără a rămâne internată.
Conducătorul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 2 din C.P..


La data de 16.10.2024, ora 10.00, un bărbat în vârstă de 87 ani, din mun. Suceava în timp ce se deplasa în caliate de pieton, pe str. Ana Ipătescu, s-a angajat în traversarea străzii, prin loc nepermis, fiind surprins şi acroşat de către un bărbat de 59 ani din com. Ipoteşti, ce se deplasacu autoturismul.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului.
Conducătorul auto și pietonul au fost testați aparatul etilometru, rezultatele fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. În ambele cazuri.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul savârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196 alin. (2) și (3) din Codul Penal.
Mai nouă Mai veche