Un camion care transporta ilegal material lemnos a fost confiscat de polițiști, la Vadu Moldovei

Camion confiscat pentru transport ilegal de lemn, la Vadu Moldovei
La data de 1 octombrie 2024, lucrătorii Poliției Municipiului Fălticeni au identificat la Vadu Moldovei un transport de material lemnos efectuat de către un ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorca. Miercuri, 2 octombrie, un reprezentant al Gărzii Forestiere Suceava a inventariat materialul lemnos transportat de ansamblul rutier, rezultând un volum de 23,183 metri cubi lemn, care nu corespunde cu cele înscrise în avizul de însoțire cu codul unic emis de către Ocolul Silvic Focșani la data de 30 septembrie 2024, ora 20:45:50, valabil până la data de 02 octombrie 2024, orele 08:45:50.

Având în vedere faptul că lemnul transportat era fără proveniență legală, s-a procedat la indisponibilizarea cantității de 23,183 metri cubi de lemn, în valoare de 6.520 lei, care a fost predată în custodie Ocolului Silvic Dolhasca.
{inAds}

Totodată, ansamblul rutier rutier în valoare de aproximativ 40.000 euro a fost indisponibilizat și dat în custodie reprezentanților parcului auto al IPJ Suceava din localitatea Stroiești.

A fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „transport cu orice mijloace de transport a materialelor lemnoase în volum de peste 10 metri cubi”, care va fi soluționat de către lucrătorii din cadrul Postului de Poliție Vadu Moldovei.
Mai nouă Mai veche