VIDEO Razie la Gura Humorului! Urmărire în trafic, vehicul imobilizat și peste o sută de amenzi aplicate de polițiști

IPJ Suceava, razie la Gura Humorului
La data de 12 octombrie 2024, Poliţia Orașului Gura Humorului a organizat şi executat o razie cu efective sporite, angrenând 45 de lucrători. La razie au participat 19 polițiști din cadrul Poliției orașului Gura Humorului, 4 polițiști din cadrul Serviciului Rutier, 3 polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, 3 polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, 3 polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale, 2 polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase, 2 polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, o grupă din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale (5 luptători SAS) și 4 jandarmi din cadrul Detașamentului de Jandarmi Gura Humorului.

Razia a avut ca obiective creșterea gradului de siguranță în mediul stradal și reducerea riscului rutier, creșterea vizibilității elementului polițienesc și descurajarea faptelor de natură contravențională și penală, sporirea sentimentului de siguranță publică și prevenirea și combaterea faptelor ilicite.

În cadrul raziei au fost aplicate 109 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 53.955 lei.
{inAds}

Totodată, au fost legitimate 243 de persoane și au fost oprite și controlate 262 de autovehicule, fiind efectuate și verificări la 17 societăți comerciale.

Au fost reținute 3 permise de conducere și au fost ridicate 15 certificate de înmatriculare, 155 de șoferi fiind testați pentru identificarea consumului de alcool sau substanțe interzise.


Urmărire după un șofer fugar, la Mironu

Astfel, la data de 12 octombrie 2024, ora 19:25, polițiștii echipajului Secției nr. 10 de Poliție Rurală Gura Humorului, în timp ce acționau pe raza satului Mironu, com.Valea Moldovei, în cadrul raziei cu efective sporite, au efectuat semnal regulamentar de oprire folosind semnalele acustice și luminoase din dotarea autospecialei, unui autoturism ce se deplasa pe DC comunal Mironu, conducătorul auto neconformându-se și continuându-și deplasarea în viteză, pe DJ 177C spre centrul comunei Valea Moldovei.
S-a procedat la urmărirea autoturismului pe o distanță de aproximativ 1 km, conducătorul auto fiind somat acustic în repetate rânduri să oprească, însă acesta nu s-a conformat solicitării, continuându-și deplasarea. La scurt timp, conducătorul auto a virat stânga și a intrat în curtea unui imobil de pe raza satului Mironu. Polițiștii au pătruns și ei în curtea imobilului blocând accesul de ieșire, fiind extras în condiții de siguranță șoferul, respectiv un tânăr de 20 ani, din com.Comănești. Pe scaunul din dreapta față, în calitate de pasager a fost identificat un bărbat de 40 ani, din com.Valea Moldovei, sat Mironu.
Șoferul de 20 de ani a declarat faptul că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și a precizat că nu are asupra sa niciun document, autoturismul aparținând pasagerului de 40 de ani , persoană care i-a încredințat vehiculul cu toate că știa că faptul că tânărul nu deține permis de conducere.
Conducătorul auto a fost testat pentru stabilirea consumului de alcool sau substanțe interzize, rezultatele fiind negative.
De asemenea, s-au efectuat verificări în bazele de date ale Poliției Române, cu privire la autoturismul condus, constatându-se faptul că aceasta are ITP-ul expirat, iar polița RCA este de asemenea, expirată. Totodată, pentru autoturism este instituit sechestru de către executor judecătoresc.
Ulterior poliție au ridicat plăcuțele cu numerele de înmatriculare, cartea de identitate a vehiculului și certificatul de înmatriculare, autoturismul fiind imobilizat.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere”.
Totodată, s-a luat măsura sancționării contravenționale pentru lipsă ITP și pentru lipsă poliță RCA.


Transport ilegal de cherestea depistat la Boureni

Tot în cadrul raziei au fost instituite și filtre pentru controlul vehiculelor care transportă material lemnos. Astfel, echipajul Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului, în timp ce efectua activități în cadrul raziei cu efective sporite, în cartierul Boureni de pe raza oraș Gura Humorului a oprit pentru verificări autoutilitara condusă de către un bărbat de 55 ani, din oraș Gura Humorului.
În urma verificării autoutilitarei, s-a constat faptul că aceasta era încărcată cu cherestea specia brad. Fiindu-i solicitate documentele de proveniență ale materialului lemnos șoferul a precizat faptul că nu deține documente de proveniență.
În urma verificării transportului lemnos în aplicația SUMAL, s-a constatat faptul că pentru autoutilitară nu a fost emis nici un aviz de transport, motiv pentru care a fost condusă la depozitul de material lemnos din cadrul O.S. Gura Humorului, unde în urma inventarierii de către lucrătorul silvic a rezultat cantitatea de 1,69 mc cherestea tivită specia brad în valoare de 1.470 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.
Față de șofer s-a dispus măsura sancționării contravenționale conf.art.19, alin.2, lit.a, pct.1 din Lg.171/2010 cu suma de 2000 lei.

VIDEO:

 

FOTO:
IPJ Suceava, razie la Gura Humorului
IPJ Suceava, razie la Gura Humorului
IPJ Suceava, razie la Gura Humorului
IPJ Suceava, razie la Gura Humorului
Mai nouă Mai veche