Deputatul PNL de Suceava Iona Bălan a publicat, duminică, pe Facebook, un text în care îl atacă direct pe președintele filialei județene, Gheorghe Flutur, dar fără a-i menționa numele.
Ioan Bălan face o analogie între partid și liderul Gheorghe Flutur cu sectele care sunt conduse de un guru. Bălan susține că prin înlocuirea celui care conducere „secta”, adică partidul, acesta poate deveni o structură democratică frecventabilă.
De asemenea, Bălan face o trimitere directă la episodul de săptămâna trecută, când a fost organizată o ședință a conducerii județene PNL în care Gheorghe Flutur a cerut un vot de încredere după ce a fost atacat public de primarul comunei Putna, Gheorghe Coroamă.
{inAds}
Textul publicat pe Facebook de deputatul Ioan Bălan:
Textul publicat pe Facebook de deputatul Ioan Bălan:
Despre viață si… despre “secte” care, prin înlocuirea gurului, cel care conduce secta, se pot transforma in institutii democratice frecventabile, capabile sa se dezvolte și să aducă prosperitate zonei unde isi desfășoară activitatea.
TOATE “sectele”, de la începuturile civilizației, au următoarea strategie în spate:
1. Un guru carismatic, iubitor de natură, de Pădure în general, de tradiții, de folclor, un guru care vorbește folosind expresii profunde despre care dă impresia că doar el le știe. Tu vei deveni inițiat doar dacă ești din ce in ce mai activ în sectă (sprijin necondiționat evident pentru guru).
2. Gurul, conducătorul sectei, spune că doar el știe adevărul, iar cei de lângă el, care nu au binecuvântarea lui, sunt oameni periculoși, conectați la rău, “de partea rea a lucrurilor”, corupți, imorali și doar el este cel care poate să țină secta în viață! Iar dacă dorești să fii salvat, promovat, trebuie să te supui lui și doar lui, lui Guru.
3. Gurul, care se prezintă ca un creștin practicant, își modelează secta după nevoile lui şi ești obligat să fii extrem de obedient și de încredere față de guru, altfel ești eliminat/ exclus. Să contribui financiar ori de câte ori acesta ți-o cere. Orice critică adusă gurului este văzută ca un mare pericol.
4. Toți cei care spun despre Guru că suferă de paranoia și trebuie înlocuit sunt catalogați vânduți, oameni răi, interlopi, traficanți, cămătari, deviați, care vor să-i fure secta. Și cu cât Guru este mai criticat, cu atât Guru are mai multă dreptate si cu atât secta e de fapt mai puternică în mintea susținătorilor acestuia!
5. In caz de contestare, Guru cere imediat confirmare și acestia i-o oferă în unanimitate.
6. La final, scopul, menirea sectei sunt de a face bine gurului și familiei lui. Avansarea, accederea într-o funcție publică se face doar prin bunavoința Gurului, care dă de înțeles, ca doar el poate salva secta și pe tine personal. Tu trebuie să te sacrifici deci pentru guru și atât. Identitatea ta trebuie să dispară și să devii una cu guru, sa-l slăvești, să-l lustruiești, să-l lauzi continuu, ca fiind cel mai bun și merituos din secta. El este cel care va apărea public și de peste treizeci de ori pe zi să-ți spună că doar el te poate salva pe tine și societatea pe care o reprezintă.
7. Guru le vinde tuturor iluzia că făcându-i pe plac, vor fi recompensați cu vreo eventuală funcție, dar el va găsi întodeauna un îngânător de vorbe cu care să te înlocuiască, cu cât mai prost, cu atât mai trebuincios.
!!!Care este însă de fapt obiectivul pentru Gurului - întotdeauna?…
Banii si puterea pentru guru si familia lui, atât!!!
Si pentru asta au nevoie de tine și de cât mai mulți oameni manipulați cu strategia de mai sus ca sa îi iasă schema. Oamenii sunt aruncați peste bord odată ce nu mai are nevoie de ei.
Asta e tot. Și așa funcționează de când e lumea și culmea funcționează și acum!
!!!Cum te lupți contra unui așa Guru?…
El este capabil să treacă de la o stare la alta în două secunde, fără ca acesta să fie vreun efort pentru el.
Nu merge cu vorba buna sau cu argumente - oamenii pe care i-a îndoctrinat de-a lungul timpului nu pot fi convinși cu argumente - din contra - mai degrabă le întărești convingerile lor dacă îl critici.
E un zid mental de netrecut. Secta este destructurată și guru înlăturat doar dacă îl devoalezi, arăți adevărul despre el și despre acțiunile lui și ale celei de lângă el sau îl iei pe sus, pe Guru si unu/doi din fanaticii lui - pentru că doar atunci membrii sectei își pierd credința în el (guru este infailibil, nu poate pierde, el știe tot, este protejat de oamenii din sistem, de oamenii de la președinție sau chiar de la cele mai importante ambasade - or, daca este scos din joc - inseamnă ca era un guru fals și un ipocrit, o nevertebrată). Odată înlocuit guru, membrii sectei se reorganizează pe baze democratice își aleg o conducere care să-i reprezinte și să-i respecte, iar in societate, nu mai sunt văzuți ca o “sectă”, ci devin democrați, frecventabili si se comportă ca o organizație democraticǎ.
Asta dacă nu cumva apare iar un alt guru și incepe iar ciclul